Om TikTok

HVA ER TIKTOK?

TikTok er en app der man kan lage og dele korte videoer. TikTok var tidligere kjent som Musical.ly (2014-2017) og det skiftet navn i november 2017 da de ble kjøpt opp av kinesiske ByteDance. ByteDance eier en rekke innholdsplattformer innen informasjon, utdanning og underholdning, og da de byttet navnet på appen Musical.ly til TikTok så ble det kinesiske markedet beholdt på plattformen Douyin.

TikTok har kontorer i Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Dubai, Mumbai, Singapore, Jakarta, Seoul og Tokyo.

Karokul og pappa-kul på TikTok
KAROKUL på skoleball des 2019, dokumentert på TikTok, 367.000 visninger pr januar 2020.

MEST NEDLASTEDE APP

I en artikkel på Influencermarketinghub.com fra 11. desember 2019 kan man lese at i mars 2019 hadde TikTok 1,1 milliard installasjoner, og i følge Helt.Digitalt.no var TikTok i november 2019 den mest nedlastede mobilappen i verden, om man ser bort i fra spill. TikTok-appen hadde da passert 1,5 milliarder nedlastinger. Da er det enorme kinesiske markedet ikke med, da de er på appen Douyin i følge Influencer Marketing Hub.

KAROKUL PÅ TV2 OG FORTELLER OM TIKTOK VÅREN 2019

Link til da KAROKUL var på TV2 og fortalte om TikTok.

God Morgen Norge på TV2 var tidlig ute og lurte på hva TikTok var. Karokul svarte.

HVA SKJER PÅ TIKTOK?

De aller fleste brukerne på Tik Tok bruker det til å mime til kjente pop-låter, eller til musikk, dans og sang generelt, men her er alle muligheter åpne. Videoene blir delt med vennene og følgerne til brukeren på samme måte som på Instagram og på Facebook.

KREATIVT INNHOLD PÅ TIKTOK

Det er gøy å se hvor flinke mange er på TikTok, og det er ikke minst imponerende hvor mange som tør, og som hiver seg uti det. Her er det kreativt og morsomt innhold som teller. Det er det som belønnes med følgere og oppmerksomhet, ikke først og fremst estetikk og ensartede og vakre feeder som ofte gir flest følgere på Instagram. Dette er en kanal for performance og nivået må være høyt for å bli lagt merke til.

KAROKUL, “I like boys”, 569 000 views.

KAROKUL PÅ TIKTOK

KAROKUL på TikTok. KAROKUL vokser fort på TikTok og har nå 172.400 abonnenter / følgere og 3 mill visninger siste 28 dager. Dette er en kanal som passer henne svært godt. Det er kort vei fra performance til eksponering og respons. KAROKUL liker godt å synge, danse og spille skuespill, og det ser ut til at følgerne liker det de ser. KAROKUL er av de som engasjerer aller mest av norske TikTokere. Hun har over 20 millioner likes, eller hearts som er TikToks svar på likes. På topplisten som NRK publiserte høsten 2019 var det bare Marcus & Martinus og 6-7 andre i Norge som hadde flere hearts/likes enn henne. KAROKUL har ca 700 000 visninger pr uke og ca 3 mill visnininger pr mnd på sin kanal.

NRK Toppliste TikTok fra oktober 2019.

HVA ER TIKTOK FOR KAROKUL?

  • “en app som aldri stopper, det er bare å refreshe og refreshe…”
  • “man kan fort gå viral”
  • “man kan komme på #foryou hele tiden og få 20 mill følgere…”
  • “klokka sier bare tiktoktiktok, når du er på TikTok – en tidstyv
  • “Avhengighetsskapende”
  • “Veldig masse man kan gjøre der, masse som ikke gir mening”
  • “Alle gjorde narr av musical.ly, nå har det blitt kjempestort. Nå er det masse man kan gjøre!”
  • “Syyyykt mange trender. Hvis man hadde skrudd av mobilen en uke hadde man gått glipp av sånn ca 40 trender..”

ANNONSERING PÅ FACEBOOK

Kjente brands, som feks GUESS, har oppdaget TikTok som annonsekanal, men foreløpig kan ikke TikTok administrere annonseringen selv. Du kan reklamere på TikTok via dialog med TikTok sin annonseadministrasjon. TikTok sier selv at de jobber med å utvikle en løsning som gjør det mulig å opprette egne annonsekontoer.

TikTok-annonse for Kidsbrandstore med Karokul

NÅ GENZ PÅ TIKTOK

Et alternativ på TikTok er egen annonse-videoer sendt i streamen etter samme modell som Instagram. En annen og kanskje mer effektiv måte å nå målgruppen på er samarbeid med influencere som har et stort publikum blant GenZ på TikTok.

TIKTOK-annonse for KidsBrandstore – 83.500 visninger

KAROKUL PÅ TIKTOK

KAROKUL har 172.500 følgere på TikTok og 75% av seerne på kanalnivå er norske. Det betyr at 75% av de som er følgere er norske. På postnivå/enkelt-videonivå har de fleste av videoene +90% norske seere. 90% er jenter.

KAROKUL HOLDER FOREDRAG OM TIKTOK 12. MARS PÅ LATTER – I REGI AV MFO

Hvis du har lyst til å høre om hvordan KAROKUL jobber med annonsører på TikTok er du velkommen til MFO CASE 2020 på Latter 12. mars.

Anne Kathrine Krøvel og Karoline Krøvel Midtbø / KAROKUL finner på på MFOCase 2020 på Latter 12. mars.

Link til MFO Case 2020

KAROKUL ADVERTISING

Mer om KAROKUL demografi på alle kanaler kan du lese her: KAROKUL advertising.

MER OM TIKTOK

Influencer Marketing Hub

Dette sier Wikipedia om TikTok.

https://www.tiktok.com/@karokul/video/6769919348845841670


Annonse:

Bli blogger med eget domene med webpakke. Webhotell med wordpress klar til bruk fra 63/mnd .NO domenenavn gratis inkludert første år. Vi hjelper deg igang:)