RETTE VIDE JEANS

Det er ikke så lett å vite hvilke bukser som er in og ut akkurat nå, er det vel? Dette med jeans-mote er noe som skifter hele tiden, men, det som er bra er at moten alltid kommer tilbake. Det som er moderne nå, det har vært moderne før – og det kommer til å bli moderne igjen om ikke så alt for lenge. Så, det er bare å ta vare på de jeansene som du liker, nesten samme hvordan de ser ut. Det er nemlig svært stor sjanse for at de snart blir moderne på nytt.

Rette, vide og kule jeans fra Ganni.

FINN EN DU LIKER

Når det er sagt, så er dette med jeans en veldig personlig greie. Noen liker de slik og andre liker de sånn. Trange, tights jeans er vel egentlig litt umoderne akkurat nå, men noen sverger alltid til å bruke akkurat denne jeanstypen, fordi de liker den best. Mote og jeans er derfor noe som man egentlig ikke trenger å bry seg så alt for mye om. Det viktigste er at du finner en eller to som du liker. Den du føler deg mest vel i, er den du skal bruke.

Disse jeansene er fra Valentino SS21. Å bruke kjole utenpå bukser en veldig praktisk trend som nå er på full fart inn i motebildet igjen.

KJØP BRUKT

Jeans kan også med fordel finnes på Fretex, Finn.no, Tise og andre brukthandlere. Akkurat nå i vår så er det veldig in med jeans med rette og litt vide ben, og disse har vært i motebildet noen ganger før. Det er stor sjanse for å finne en ultramoderne jeans på billigsalg på Tise eller Finn.no. Eller kanskje du har en mor eller tante som har spart på gamle jeans. Det som er aller hottest av jeans vil vel alltid være vintage Levis 501, og disse er det nok en sjanse for å finne på et loft nær deg om du har en slektning som var ung på 80-tallet.

Link til Levis 501.

AVSLAPPET LOOK

Rette, vide jeans er jeans som ofte gir et veldig avslappet utseende. Buksene er rette fra hoftene og ned, og de kan gå enten til anklene eller rekke helt ned til bakken. Ofte har de ikke stretch i seg, men siden de skal være litt vide så er de likevel komfortable.

Ganni er et dansk motebrand som er først ble mest kjent for fine bluser, kjoler og strikk, men de har også flere kule jeans-modeller.

HØYT LIV OG LAVT LIV

De siste årene har livet på buksene blitt høyere og høyere. Årets bukser kan ha både høyt liv og middels høyt liv. De kan selvfølgelig ha akkurat den høyden på livet som du vil, men akkurat de trangeste med lavest liv, slik som Fornarina-buksene fra tidlig 2000-tall, de kan du la ligge i skapet en stund til. Deres tid kommer nok også. Men, om du har lyst til å være litt moderne våren 2021, så er det litt høyde på livet som er mest riktig.

Link til Ganni bukser.

Link til” hvite jeans” på www.karokul.com.