KAROKUL 17. Mai i SUNNMØRSBUNAD

KAROKUL 17. MAI I SUNNMØRSBUNAD. Karokul har alltid feiret 17. mai i bunad. Vel, ikke helt alltid. Hun ble jo født i februar i 2004 så hennes første 17. mai var nok ikke i bunad, og mulig ikke den andre heller. Men i 2006, da hun var to år, så hadde hun sunnmørsbunad for første gang.

KAROKUL 17. MAI I SUNNMØRSBUNAD
KAROKUL, 8 år, i barnebunad fra Sunnmøre.

KAROKUL 17. MAI I SUNNMØRSBUNAD. Karokuls søstre Rebecca og Kristina fikk sunnmørsbunader da de var små, så Karokul har brukt disse, helt til hun fikk egen bunad. Det var noen år der hun hun også brukte bestemødrenes bunad. Hun hadde mormors sunnmørsbunad i 2017 og farmors sunnfjordsbunad i 2018

KAROKUL HAR BÅDE SUNNMØRSBUNAD OG SUNNFJORDSBUNAD

KAROKUL -17.MAI I SUNNMØRSBUNAD

17. MAI TIKTOK

BUNAD

Bunad har blitt mer og mer populært, og veldig mange jenter ønsker seg bunad til konfirmasjonen sin. Det finnes veldig mange ulike bunader i Norge, og det er vanlig å ha bunad fra det området man bor i eller der foreldre eller besteforeldre kommer fra. Det er også helt greit å bare velge den bunaden man liker best.

KAROKUL 17. MAI I SUNNMØRSBUNAD

Link til Karokul i Sunnmørsbunad i konfirmasjonen sin.

SUNNMØRSBUNAD

Karokul er så heldig at hun har to bunader. Hun fikk Sunnmørsbunad til konfirmasjonen sin, og så fikk hun arve farmoren hennes sin sunnfjordsbunad.

Sunnmørsbunad heter egentlig “kvinnebunad fra Ørskog” og Ørskogbunaden er laget etter et gammelt forkle fra 1850 som ble funnet i Ørskog utenfor Ålesund.

Märthabunaden

Bunaden kalles også Märthabunaden, siden en slik bunad ble gitt i bryllupsgave til Kronprinsesse Märtha i 1929. Kronprinsesse Märtha var gift med han som ble Kong Olav, som er oldefaren til Prinsesse Ingrid Alexandra som er 04-er som Karokul.

Link til mer om Kronprinsesse Märtha