KAROKUL I ÅLESUND

Nå er det snart tid for ferie igjen. De fleste planlegger Norgesferie også i år, og om du har planer om en tur til Sunnmøre så kanskje du får noen tips fra Karokuls tur til Vestlandet i fjor.

@karokul

Ser ut som greenscreen, men fjellet er der lover. (og de random folka jeg ikke kjenner) 👍🏼👍🏼

♬ original sound – jordan beckham

KUSINENE

Elea og Anna er Karokuls kusiner og reiser ofte på ferie sammen med Karokul. Karokul og Elea har vært i Spania sammen flere ganger og altså på Sunnmøre.

I 2020 dro Karokul og familien i slutten av juni. De var maksimalt heldige med været. Det var 24 grader i Ålesund tirsdag ettermiddag da de kom frem, og været holdt fint seg hele uken.

Med Karokul i Ålesund
Elea Johanne Krøvel, Karokuls kusine og Pernille Bjørneseth, Karokuls tremenning. Her er de på Alnes, som ligger på Godøya utenfor Ålesund.

I Ålesund

Med Karokul i Ålesund. Karokuls mamma er fra Ellingsøya og Ålesund, og Karokuls besteforeldre er fra Giske og Ørsta, så Karokul er ofte på Sunnmøre.

Med Karokul i Ålesund
Karoline, Karokul, på Molja i Ålesund. Foto: Kenneth Enstad
Karoline Krøvel Midtbø og Anne Kathrine Krøvel fotografert på Molja. Foto: Kenneth Enstad

Brosundet Hotell

KAROKUL I ÅLESUND. Det er mange fine hotell i Ålesund og alle har ganske god beliggenhet. Ålesund sentrum er ikke så veldig stort, så du har kort vei til alt nesten samme hvilket hotell du velger.

KAROKUL og familien bodde på Brosundet Hotell. Der har de bodd noen ganger tidligere, og det har vært et av de beste hotellene. Det var litt spesielt denne gangen på grunn av korona-situasjonen. Frokosten er ikke helt den samme når man får den servert på et fat uten valgmuligheter, men personalet gjorde sitt aller beste, og det spesielle med Brosundet er at du kan ha rom slik at du ser rett ned i sjøen utenfor, og utsikten mot byen er også veldig fin.


XL Diner, den beste restauranten i Ålesund

Er du i Ålesund så må du spise på XL Diner. Den ligger i det som var den gamle venteroms-kafeen for fergene; Skateflua, og beliggenheten er fantastisk med utsikt ut mot Ellingsøya, Valderøya, Giske og Godøya.

Klippfisk er en rett som du kanskje tenker at du ikke liker, men det må du bare prøve, det er kjempegodt, i alle fall på denne restauranten!

Link til XL Diner.

Karokul i Ålesund. Foto Kenneth Enstad.

Hva gjør man i Ålesund?

Det er mye å finne på i Ålesund. De aller fleste som besøker byen tar trappene opp til Fjellstua. Det er relativt fort gjort, men det er også fint å ta det som en lengre tur og gå innover Aksla. Der er fine turveier med magisk utsikt. Kommer du deg ikke på en skikkelig topptur så har du i alle fall fine og intagram-vennlige bilder fra Aksla.

Karokul på Alnes.

Ellingsøya, Valderøya, Vigra, Giske og Godøya

Øyene utenfor Ålesund kan lett nås med bil eller buss. Om du bare har en dag og vil ta flotte bilder eller en fin treningstur, så kjører du videre fra Ellingsøya og ut til Vigra, Giske og Godøya. Mange lokale går søndagstur på Godøy-fjellet, og strendene på både Vigra og Giske er verdt et besøk i seg selv, selv om det sjelden er badetemperaturer så er det vakkert uansett.

TIKTOK FRA SUNMØRE

@karokul

Hjemsøkt hus check🧸#foryoupage #foryou #creepydoll Hvorfor ligner elea og dukka

♬ i LiKe iT bUt nOt a LoT – lilianne

Giske

DE BESTE BADESTRENDENE!

For å komme til den vakre øya Giske så kjører du tunellene fra Ålesund. Ikke stopp ved den første stranden du ser, men kjør videre til høyre på Giske mot Øygarden. Ta ned til høyre der Ocean Sound Recordings har musikkstudio. Her er det helt fantastiske badestrender og veldig fint å gå strandtur i begge retninger uansett vær.

Alnes fyr

På Godøya kjører du mot Alnes. Den siste tunellen er en kuriositet i seg selv. Den har bare en kjøreretning til tross for at den visstnok er bygget i nyere tid. Det minner litt om gamle dager dette å måtte stoppe for møtende trafikk, og det setter litt stemningen før man kommer til det lille samfunnet Alnes. Dette ser en varm junidag ut som et pittoresk sommersted, men det er fastboende her.

Her finner du foto-vennlige Alnes fyr og den fantastiske surfe-stranden der vi har tok disse bildene du ser på denne siden. Ta med badetøy eller turtøy. Kafeen er åpen når det ikke er korona-times.

Link til flere bilder av Karokul i Ålesund.

Link til VisitÅlesund