KAROKUL JOBBER

Det er sikkert mange av dere som har sommerjobb. Noen jobber kanskje i nærbutikken og andre passer kanskje noen kusiner eller fettere i sommerferien. Av Karokuls venner så er det også noen som er så heldige å få jobbe på Tusenfryd 🙂 Det er vanskelig å få seg sommerjobb, så alle er ikke så heldige. Når man har mage følgere på sosiale medier så kan man også få betalt for å annonsere for produkt eller budskap.

HVA ER ET BUDSKAP?

Hva i alle dager er et budskap, tenker du kanskje nå. Det er en slags beskjed som noen vil ha ut til mange. For eksempel da Karokul reklamerte for Den Norske Kirke, så hadde de et budskap. Det budskapet var at “du kan konfirmere seg i kirken, også uten å være kristen. Og, det er fint å konfirmere seg i kirken for det innebærer også mange hyggelige opplevelser i tillegg til selve konfirmeringen.”

Karokuls video for Den Norske Kirke fikk nesten 700.000 visninger. Den er sett av 594.000 ulike personer. Det kalles “reach” eller rekkevidde, på norsk, og betyr hvor mange som er nådd med budskapet. 594.000 er veldig mange.

@karokul

Annonse🤍Skal du konfirmeres? Eller er du konfirmert allerede?😇 I samarbeid med DNK #konfirmantene #ad #foryou #fyp

♬ original sound – K A R O L I N E
Her lager Karokul en reklame for SUBWAY.

REKLAME

Karokul får mange forespørsler om å reklamere for ulike produkt og noen ganger er det for et budskap som skal nå en viss gruppe. Slik som når Helsedirektoratet ba henne reklamere for alarmtelefonen i starten av korona-pandemien, og når Osloskolen spurte henne og Sebastian Dalhe Roda om å reklamere for Osloskolen.

Se her for Karokul for Osloskolen.

I sommerferien i år så har Karokul jobbet både for Subway, der hun laget en kul TikTok med en sandwich fra Subway, og hun har reklamert for de fantastiske treningsklærne fra We Are Fit – og for Ideal of Swedens fine telefondeksel.

Selv om du kanskje synes det er mye reklame på Karokuls TikTok-kanal så sier hun nei til veldig mange som spør.

@karokul

Annonse. Kom i festivalstemning med @subway og Chicken Fajita Sub😁😁🥳 #foryou #foryoupage

♬ Wolf – Vidojean X Oliver Loenn & Eleonor Leone
Dette er en annonse for SUBWAY som Karokul har laget på Tiktok. Den er set 229.000 ganger!

HVA SKAL EN REKLAME KOSTE?

Om du er en Tiktoker som begynner å få mange følgere, så husk at kanalen din har en stor verdi for noen annonsører. Selv om det kan være fristende, så ikke lag TikTok for noen bare for å få en genser eller et par briller.

Om noen er interessert i kanalen din så har den også en verdi som går utover produktet som de selger. Med det mener jeg at om noen tar kontakt med deg og spør om du vil reklamere for genseren som de selger, så er de sannsynligvis villige til å gi deg mer enn en genser.

REKLAME SOM BARN SER

Det er mange barn på TikTok og også på Instagram, og når man lager reklame som barn ser så er det ekstra viktig å huske å merke det med “reklame” eller “annonse” slik at barn skjønner at det der reklame. Det er derfor det alltid står “annonse” på de filmene eller bildene som er en annonse i Karokuls kanaler både på TikTok og på Instagram.

Dersom du har fått en gratis genser for eksempel, eller om det bare er et armbånd til 200 kr, så skal du si fra om at det er derfor du reklamerer for dette produktet på din kanal, og det skal merkes “annonse”.

SKOLE

Karokul går på videregående skole, så hun har ikke tid til så mange oppdrag som de som jobber med å være influencere. Det er viktig å fullføre skolen og å ta en utdannelse etter videregående også.

Det er ikke så mange som lever av å være influencere i Norge, så det er sannsynligvis ikke noen smart plan for deg heller. Selv om du kanskje har lyst til å bli influencer og å tjene penger på det — så er det lurt å gjøres sitt beste på skolen også 🙂