KAROKUL OM TIKTOK

KAROKUL OM TIKTOK. KAROKUL er nå 17 år, men hun har vært på Musical.ly og senere TikTok i mange år allerede. Hun startet med Musiacl.ly da hun var ganske liten.

Dette kan du lese om i Karokuls bok.

Karokul poster Tiktoker fremdeles nesten hver dag, og nå gjør hun også mange reklameoppdrag på TikTok.

BRANDS SOM KAROKUL HAR JOBBET FOR PÅ TIKTOK

KAROKUL OM TIKTOK. KAROKUL har jobbet for disse merkevarene og de fleste har også brukt TikTok-reklame:
Ideal Of Sweden, Disney, Helsedirektoratet, Uni-ball, Personlig Almanakk, Den Norske Kirke, Utdanningsdirektoratet, David-Andersen, Kidsbrandstore.no, Amfi, Formula1006, Batiste, NAKD, We Are Fit, Dyreparken og en rekke artister har kjøpt TikTok-reklame for å promotere musikken sin. Både Coldplay, Hanne Mjøen og Laleh og mange flere har Karokul laget TikTok-reklame for på sin TikTok-kanal.

HVA ER VIKTIG PÅ TIKTOK

I tillegg til alle de opplagte tingene med nok lys og riktig bakgrunn, så er det et par ting til som vi har lært er viktige for å få views på TikTok.

Selv om Karokul har lagt ut tusenvis av filmer på TikTok så vet vi ikke hva som egentlig skal til for å bli stor på TikTok. Det hele kan virke tilfeldig, og mange blir store og får mange følgere etter en one-hit-wonder. Dvs at de har hatt en video som har gått spinnvillt viralt og så har man fått mange følgere. Det er bare flaks.

De fleste må jobbe lenge og poste mye for å få mange følgere. Men, noen få ting har vi lagt merke til som vi tror er viktige.

LAGRING

Det er ikke så lurt å lagre videoer lenge for så å poste de. Det kan virke som om at dette gjør at videoene går dårligere. Når Karokul gjør reklameoppdrag på TikTok så prøver vi å passe på at de ikke blir lagret for lenge. Det er lurt å produsere og å poste raskest mulig.

LYS OG BAKGRUNN

Dette er jo sagt en million ganger før, men likevel så ser vi tusenvis av videoer filmet i dårlig lys med rotete bakgrunn.

Det er lurt å filme ute, eller å stå i vinduet. Ikke stå i selve vinduet selvfølgelig, men foran vinduet slik at lyset faller på deg.

De færreste kler å bli filmet fra under haka og opp, så pass på vinkelen på telefonen også.

@karokul

Ad🧸Ikke greit å mase før 12 i sommerferien😩.. #musicad #foryou #foryoupage

♬ Change – Laleh
Husk å rydde! – Dette er forresten reklame for Laleh.

SE UT SOM DU MENER DET

Det er nok av overivrige overachivers på Tiktok, men det er jammen bedre enn alle som ser ut som de ønsker at de var et helt annet sted. Om noen skal gidde å se på videoen din, så må du se ut som du har det litt gøy selv i det minste.

Ha det gøy på TikTok, og vis det. Det er det som er meningen med denne appen, å ha det gøy og å gi underholdning til andre. Tenk på det som om du er på TV. De som jobber på TV, de tar seg stort sett sammen og prøver å være underholdende og blide. Plutselig så kan tusenvis se på akkurat din TikTok, og da vil du vel ikke at det skal se ut som du holder på å kjede deg i hjel? TikTok er som et TV-program som bare varer og varer. Det vet du.

@karokul

..18 neste år🤔🤔#foryou #iwasrunningthroughmysix #fyp er vi klare for mer ansvar 04ere..?

♬ Know Yourself – Drake

POST MED MÅTE

Hva betyr det da? Å gjøre noe med måte, betyr å gjøre det sånn akkurat passe. Lagom er best som de sier i Sverige.

Ikke post 10 Tiktoker med samme tema.

LOCATION

Varier på hvor du er. Har du postet ti ganger på stua, så flytt på deg til neste video. Karoline poster alt for mye på spisestua. Det er fordi der er veldig bra lys og et stort vindu. Men hun prøver å variere.

@karokul

Annonse #musicad ☀️🐝🌼Hva skal dere resten av ferien?💛dc: @oliviaalboher – gjerne dans denne dansen dere å, så skal jeg like! #foryou #higherpower

♬ Higher Power – Coldplay
TikTok fra spisestuen. Dette er reklame for Coldplay!

BRUK TRENDENE

TikTok ser ut til å belønne de som bruker trendene. Og da mener jeg ikke belønne som i betale, men de gir mer views til de som følger de trendene de og andre lager.

TIKTOK har egne mennesker som jobber med å sette ut trender. Disse trendene er også ofte betalt av noen og har egne budskap, men det er en helt annen historie.

Vil du ha views, så hiv deg på trendene!